PKN
Protestantse wijkgemeente Credo te Rotterdam-Zuid
 
Actualisatie Actualisatie
Wijkgemeente Slinge is sinds 9 november 2020 gefuseerd met de Wijkgemeente Vredeskerk/Breepeleinkerk tot wijkgemeente Credo. Een actueel overzicht is in de maak!
 
Over ons Wijkgemeente Slinge Over ons Wijkgemeente Slinge

Wij zijn wijkgemeente Slinge. Een wijkgemeente ontstaan op 1 januari 2010 uit diverse fusies van Gereformeerde kerken en Hervormde wijkgemeenten in Heijplaat, Pendrecht en Zuidwijk. Meer informatie over deze gemeenten en de fusies kunt u vinden onder andere kopjes op deze site. Geografisch gezien zijn wij verantwoordelijk voor de wijken Heijplaat, Pendrecht, Wielewaal en Zuidwijk, een groot gebied. In dit grote gebied maken we gebruik van twee kerkgebouwen. De Credokerk in Zuidwijk en de Open Hof in Pendrecht. In beide kerken hebben we wekelijks een dienst om 10:00 uur in de Credokerk en om 10.15 uur in de Open Hof. En 1x per maand samen in de Open Hof.
Wij willen een open gemeenschap zijn waarvan wij ruimte bieden aan  iedereen, ongeacht geloof, geaardheid, status, ras of etnische achtergrond. Wij delen samen het mens-zijn en laten ons leiden door Jezus die als mens God op aarde heeft gerepresenteerd. Omdat God aanwezig wilde zijn in onze werkelijkheid, willen wij aanwezig zijn in de wijken rondom de Slinge. Naast de zondagse kerkdienst zijn er ook doordeweeks veel activiteiten waar we elkaar kunnen ontmoeten. Ontmoetingen rond de Bijbel. Ontmoetingen rond de maaltijd. Ontmoetingen met gebed. Maar ook gezelligheid op spelletjesavonden, inloophuizen, handwerkclub en diverse soosactiviteiten.  Maak gerust eens kennis met al onze activiteiten.
We willen ook een luisterend oor zijn voor iedereen die ons pad kruist. Onze 3 pastores gaan graag met u of jou in gesprek. Die gesprekken mogen overal over gaan. Wij willen u graag helpen bij levensvragen, geloofvragen, vragen over relaties. U en jij kunnen altijd bij onze pastores terecht. Ook als u zorgen hebt op financieel vlak kunnen zij u helpen mensen te ontmoeten die u verder kunnen helpen, zoals onze diaconaal maatschappelijk werksters.
Op dit moment hebben wij een aantal samenwerkingsverbanden. Wij werken samen met de Rooms Katholieke Parochie OLV van Lourdes. Twee keer per jaar is er een oecumenische viering in een van de kerken. Ook is er elk jaar in januari de week van gebed voor de eenheid van de christenen. We komen in die week in de drie kerken samen om te bidden voor de eenheid. Deze oecumenische samenwerking wordt als warm en inspirerend ervaren en willen we de komende jaren graag voortzetten en zo mogelijk uitbouwen. Sinds 2016 is er ook een verregaande samenwerking ontstaan met Wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk in Vreewijk. We proberen steeds meer dingen samen te doen. We werken momenteel samen op diaconaal vlak, met de kerktelefoon, doen de seizoenstart samen en vieren ook steeds meer samen kerkdiensten. Dit hopen we de komende jaren te intensiveren.
Sinds 2013 hebben we als wijkgemeente Slinge een pionier in dienst die naast de bestaande gemeente een nieuwe gemeente bouwt. Deze pioniersplek heet Pioniersplek Seinpost Slinge en in Zuidwijk pioniersplek ZuidRijk. Vanaf eind 2016 heeft deze pioniersplek een eigen plek waar alle activiteiten plaatsvinden.  Dit project lijkt succesvol te werken.
Zo werken we met allerlei partners aan hetzelfde doel: mensen vertellen dat Jezus leeft!
Als wijkgemeente Slinge hopen we u en/of jou op de diverse activiteiten te zien en te ontmoeten.
 
 
Heijplaat Heijplaat

De locatie Pendrecht/Heijplaat is gevormd uit een samengaan van de Hervormde wijkgemeente Pendrecht-Heijplaat en de gereformeerde kerken van Pendrecht en Heijplaat. Hier een korte beschrijving van met name Heijplaat.

lees meer »
 
Pendrecht Pendrecht

De locatie Pendrecht/Heijplaat is gevormd uit een samengaan van de Hervormde wijkgemeente Pendrecht-Heijplaat en de gereformeerde kerken van Pendrecht en Heijplaat. Hier een korte beschrijving van de geschiedenis van met name Pendrecht.

lees meer »
 
Zuidwijk Zuidwijk

De locatie Zuidwijk is ontstaan door het samengaan van de Gereformeerde kerk van Zuidwijk en de Hervormde wijkgemeente Zuidwijk. Hier treft u informatie aan over de geschiedenis van beide voormalige wijkgemeenten.

lees meer »
 
Voorgangers Voorgangers

Een overzicht van predikanten en voorgangers die de Protestantste wijkgemeente Slinge en de gemeente die in haar opgegaan zijn, gediend hebben.

lees meer »
 
 

Credokerk
datum en tijdstip 20-06-2021 om 10.00 uur
meer details

Credokerk
datum en tijdstip 27-06-2021 om 10.00 uur
meer details

Credokerk
datum en tijdstip 04-07-2021 om
meer details

Credokerk
datum en tijdstip 11-07-2021 om 10.00 uur
meer details

 
Open Hofkerk binnen

 
Credokerk

 
Credokerk van binnen

 
Orgel Open Hof

In de Open Hof staat een prachtig Vierdag orgel. meer
 
Open Hof

 
ANBI
http://www.protestantsekerk.nl/steunons/ANBI/Veel-gestelde-vragen/Paginas/Veel%20gestelde%20vragen.aspx
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.