Zondagsbrief Zondagsbrief

Open Hofkerk                    Vredeskerk

Zondag 17 maart 2019
                 2e zondag Veertigdagentijd

Welkom. Fijn dat u vandaag bij ons in de kerk bent.
Mocht u voor het eerst zijn en hebt u behoefte aan contact of informatie, dan kunt u de voorganger aanspreken.

Opn Hofkerk

Vredeskerk
voorganger: ds. Hans Becker pastor Johan Bos pastor Guus Ruijl
organist:
Pianist
Jan van der Meer Arend Stander Ellen Pons
lector:   Elly Gelderblom Gerda van Drunen
ouderling: Lenie van Kaam Krijn Esveld Annie Roos
diaken: Hanneke Giesselbach
An Kooyman
Truus van de Merwe
Margreet Huisman

koster: An Kooyman Bram Deurwaarden Irene en Gerard Kleijwegt

Bloemengroet

Bloemengroet Open Hofkerk: mw. A.F. van de Kemp-de Zwart, Kerkwervesingel 109
Bloemengroet Credokerk: mw. Jannie van Wilsem, Ellemare 192
Bloemengroet Vredeskerk: mw. Riny Kleijwegt, Randweg 59a

Mensen die in ziekenhuis of tijdelijk in zorgcentrum verblijven:
mw. M. Froberg, Antonius Binnenweg, Nieuwe Binnenweg 33, 3014 GC Rotterdam
dhr. F. Hazebroek, Verpleeghuis Smeetsland, Pietersdijk 60, 3079 TD Rotterdam
mw. B. v Leeuwen-Schaap, Verpleeghuis Smeetsland, Pietersdijk 60, 3079 TD Rdm
dhr. T. van Rooijen, Ikaziaziekenhuis, Montessoriweg 1, 3083 AN Rotterdam
mw. B. Struik, Verpleeghuis Sonneburgh, Groene Kruisweg 381, 3084 LM Rotterdam
mw. T.A. Vink-van Dillen, De Twee Bruggen, Pascalweg 41, 3076 JK
Mw.  J.E. de Vries - Besterveld in Maasstadziekenhuis, Maasstadweg 21, 3079 DZ Rotterdam
mw. E.H.van der Woude, Laurens Intermezzo -Zuid, Motorstraat 110, 3083 AP Rotterdam
dhr. J. van Zwol, verpleeghuis Sonneburgh, Groene Kruisweg 381, 3084 LM Rotterdam

Komende zondag  24 maart 2019 :
Open Hof:         pastor Johan Bos  viering Heilig Avondmaal
Credokerk:        ds. Bert Davelaar
Vredeskerk:      dienst in Credokerk

Agenda:
zondag          17 maart    17.00 uur  Zingen maakt blij in Breepleinkerk
dinsdag         19 maart    19.30 uur  stilteviering Vredeskerk
donderdag     21 maart      9.45 uur  PCOB in Credokerk
vrijdag          22 maart    17.30 uur  solidariteitsmaaltijd Vredeskerk
vrijdag          22 maart    19.30 uur  Taizéviering in Credokerk
zaterdag       23 maart     10.00 uur  beleidsdag kerkenraden Slinge en VK-BK in Vredeskerk

Paaskaarten naar gevangenen.
Vandaag  gaan we in alle drie de kerken de kaarten weer tekenen met een groet van ons allen.
Deze kaarten gaan naar gevangenen in binnen- en buitenland.

Zo’n Paasgroet doet goed. De ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt.
En dat er mensen zijn, die zich inleven in hun situatie. ¨Post ontvangen is een lichtpuntje¨, aldus een ex-gedetineerde die jaren in het buitenland in de gevangenis zat. Pasen is een nieuw begin en het is goed om die boodschap elk jaar opnieuw door te geven.

Solidariteitsmaaltijd Vredeskerk
De solidariteitsmaaltijden die we jaren samen met de Kruisvindingkerk hebben gehouden in de 40-dagentijd zijn ten einde gekomen nu de Missionaire Raadsgroep is opgeheven.
We bewaren daar goede herinneringen aan.
We zijn in elk geval van harte welkom bij de maaltijd van wijkgemeente Slinge op dinsdag 9 april in de Open Hofkerk, waar ook de BAVO-kerk aan meedoet.
Maar we hebben besloten deze maaltijd toch ook éénmaal in de Vredeskerk te houden, niet in dezelfde week maar op vrijdag 22 maart om 17.30 uur.
Voor soep en brood wordt weer gezorgd. Iedereen is welkom, uiteraard ook de leden van de Kruisvindingparochie.
De opbrengst van het mandje dat rondgaat is bestemd voor De Boei. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 19 maart bij:
Margriet van Kranenburg, 06-43018654 of
of Tineke Vis, 010-4859846 of

Taizeviering in Credokerk
Op vrijdag 22 maart is er weer om 19.30 uur een gebedsdienst in de traditie van Taizé.
Komt u ook een keer luisteren naar de prachtige muziek in de sfeervolle Taizéhoek van de Credokerk.
De organisatoren stellen uw aanwezigheid zeker op prijs!

Op donderdag 21 maart  hopen wij om 09.45 uur samen te komen in de Credokerk. Jos Mens komt een diapresentatie houden over vlinders. Gasten zijn altijd welkom.
Inlichtingen bij  Marja Rutteman tel .010  -  2362643

Pastorale themadag over dementie
Er is een pastorale thema-middag op  dinsdag 26 maart 2019 om 14.00 uur in de Oude Kerk van Charlois met als onderwerp ´Kerk en geest´.
Er zijn gesprekken met mensen die lijden aan dementie. Spreekster is Anja Bruijkers, geestelijk verzorger.

Contactgegevens:
Pastores: Ad Berkhout 06-16376008, Johan  Bos 06-40850787, Guus Ruijl 06-24224253,
(voor ds. Bert Davelaar en  ds. Fokje Wierdsma zie Gaandeweg)
Scriba: Wijkgemeente Slinge mw. Grieta Stravers, 06-55188761
Contactpersoon Pendrecht en Heijplaat: mw. Rieta Renkema, 4800995
Contactpersoon Wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk:  mw. Gerda den Dunnen,  4192573  l
Stedelijk nieuws: website  kerken010  inclusief de kerkdiensten van heel Rotterdam.

datum en tijdstip 24-03-2019 om 10.00 uur

Open Hofkerk