PKN
Protestantse wijkgemeente Credo te Rotterdam-Zuid
 
Zondagsbrief Zondagsbrief

Internetversie

Gemeentebrief van De Open Hof, Vredeskerk en Credokerk:                    30 augustus 2020Elke week stuurt de wijkgemeente Slinge samen met de wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk een korte meditatieve gedachte uit per e-mail. 
Zondag 30 augustus 2020: de elfde zondag van de zomer

 
Klein geloof is genoeg (n.a.v. Mt. 17: 14-20)
Ik ben erg blij met de woorden van Jezus dat je zelfs met een geloof zo groot als een mosterdzaadje bergen kunt verzetten. Blijkbaar gaat het niet om de grootte van je geloof, maar meer of je écht gelooft. Geloof kan best onder druk komen te staan, vooral als er bergen in je leven komen waar je niet over heen kunt kijken. En wie kent zo’n periode niet? Het kan zo erg zijn dat je voor je gevoel je geloof helemaal kwijt bent! Maar als je echt gelooft weet je door alles heen dat God je NOOIT los laat, zelfs al sta voor de hoogste berg!
Geest van hierboven, leer ons geloven
Hopen, liefhebben door uw kracht
Hemelse Vrede, deel U nu mede
Aan een wereld die U verwacht
Wij mogen zingen van grote dingen
Als wij ontvangen al ons verlangen
Met Christus opgestaan
Halleluja
Eeuwigheidsleven zal Hij ons geven
Als wij herboren Hem toebehoren
Die ons is voorgegaan
Halleluja

Johan Bos

Credokerk-online dienst                           
voorganger:   pastor Guus Ruijl
organist:        Ellen Pons             
lector:           Elly Gelderblom
ouderling:     Marg van Beekum                     
diaken:          Arie van der Spelt

koster:          Jan van der Lek


 

                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                               
 Welkom zondag 6 september in de Vredeskerk
Op zondag 6 september is de laatste kerkdienst in de Vredeskerk. Met weemoed én dankbaarheid nemen we afscheid van een gebouw dat ons dierbaar is. Het thema van de dienst is dan ook 'Omzien in dankbaarheid'. Dankbaar voor zoveel goede uren die we daar met elkaar mochten beleven. De dienst is voorbereid met enkele gemeenteleden en ds. Fokje Wierdsma en pastor Guus Ruijl zullen samen voorgaan. Gemeenteleden van de Vredeskerk zijn van harte welkom. Mensen van buiten onze gemeente komen op een reserve lijst en als er plaats is zijn zij van harte welkom. Vanwege de richtlijnen van het RIVM zijn de zitplaatsen beperkt. We zitten dus anderhalve meter van elkaar in de kerkzaal en zullen de liederen met het orgel mee neuriën in plaats van meezingen. Dat zal even wennen zijn, maar we vinden het fijn dat het weer kan. Bij deze gemeentebrief vindt u ook het protocol, zodat u alvast weet hoe het zal gaan. Aangezien het merendeel van de gemeente volgens de richtlijnen tot de risicogroep behoort, is het belangrijk dat u opgeeft dat u op zondag 6 september om 10.00 uur in de kerk aanwezig wilt zijn. Opgeven kan bij Gerda den Dunnen, telefoon 010-4192573. Graag vóór vrijdag 4 september. We heten u alvast hartelijk welkom!  Gerda den Dunnen
                                                                                                                                                                        Gemeentebijeenkomst zondag 20 september na de morgendienst

https://www.protestantsekerk.nl/data/1593513202/images/ideas/big183.jpg "Het samenleven met anderen, met mensen die je lief zijn, geeft zin. Het geeft zin om er voor elkaar te zijn. Nu we de pijn ervaren van elkaar niet nabij kunnen zijn, beseffen we maar al te goed hoe waar dit is. Tegelijkertijd voegt het christelijke perspectief nog iets toe: in die ander komt iets van God naar je toe. En niet alleen in de ander die je graag mag of die dezelfde hobby’s heeft, maar ook in de ander die een beroep op je doet, of in de ander die je stoort.”, aldus scriba René de Reuver.
Op zondag 20 september willen we na de morgendienst in de Credokerk het gesprek voeren over de nabije toekomst van wijkgemeente Slinge en wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk. De datum geven we nu alvast door. Hoe de invulling zal zijn hoort u in de komende tijd.
In de afbeelding kun je  vlammen zien, een kandelaar en twee handen die elkaar gedeeltelijk overlappen en de duif die de handen samenbindt.

Komende diensten in de kerken op 6 september 2020

Credokerk:        10.00 uur: ds. J. van Rootselaar
Open Hof:         10.00 uur: pastor Ad Berkhout
Oude Kerk:       10.00 uur:  ds. Bert Davelaar
Johanneskerk:   10.00 uur: ds. J. Campagner
 
Contactgegevens:                                                                                                  Pastores: : Ad Berkhout  06-16376008, Johan  Bos 06-40850787, Guus Ruijl: 06-24224253           ds. Fokje Wierdsma (afwezig:17-08 tot 31-08 ), (ds. Bert Davelaar: zie Gaandeweg), pionier bij Seinpost Slinge ds. Edwin de Jong tel. 06-28173928 edwin@seinpostslinge.nl
Scriba: Wijkgemeente Slinge mw. Grieta Stravers, 06-55188761, scribawijkgemeenteslinge@gmail.com
Contactpersonen:  Pendrecht en Heijplaat: mw. Rieta Renkema tel.  4800995  rietar@live.nl       Wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk: mw. Gerda den Dunnen tel. 4192573  Stedelijk nieuws: website  kerken010  inclusief de kerkdiensten van heel Rotterdam. Al onze diensten zijn te beluisteren via: kerkdienstgemist.nl
terug
 
 
Open Hofkerk binnen

 
Credokerk

 
Credokerk van binnen

 
Orgel Open Hof

In de Open Hof staat een prachtig Vierdag orgel. meer
 
Open Hof

 
ANBI
http://www.protestantsekerk.nl/steunons/ANBI/Veel-gestelde-vragen/Paginas/Veel%20gestelde%20vragen.aspx
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.