Zondagsbrief Zondagsbrief

Zondag 22 september 2019

1e zondag van de herfst
                           Internetversie

Privacy gevoelige items zijn verwijderd

Welkom. Fijn dat u vandaag bij ons in de kerk bent.
Mocht u voor het eerst zijn en hebt u behoefte aan contact of informatie, dan kunt u de voorganger aanspreken.

De Open Hof Credokerk samen met de  Vredeskerk V
voorganger: ds.Gerrit van Meijeren
classpredikant
pastor: Guus Ruijl
organist:
Pianist
Ger van Eersel Pieter Meyboom
lector:   Leny Bodegom
ouderling: Hanneke Gieselbach Joke van Rosmalen
diaken: Coby van Bommel Sjaan Merrelaar
  Andre van Kaam Grieta Stravers
koster: Andre van Kaam Truus van de Merwe

Komende zondag 29 september 2019

De Open Hof:  pastor Ad Berkhout
(onze Javaanse broeders en zusters zijn dan niet aanwezig in de dienst)
Credokerk:      ds. Rob Maas, predikant te Rhoon
Vredeskerk:     ds. Fokje Wierdsma

Agenda :
dinsdag      24 september 10.00 uur   ontmoetingsdag in de Vredeskerk
dinsdag      24 september  10.30 uur  GEEN bijbelgespreksgroep i.v.m. Ontmoetingsdag
dinsdag      24 september 13.00 uur  warme maaltijd in de Credokerk
woensdag   25 september 13.30 uur  start creaclub in Vredeskerk
woensdag   25 september   9.30 uur   handwerkkgroep in de Open Hof
zondag       29 september 19.00 uur  Bijbelstudie Open Hof

75 jaar vrijheid en vrede
Gaan godsdienst en vrede wel samen? Het lijkt er vaak niet op. Zie de kruistochten.
Kijk naar ISIS. Zelfs boeddhistische monniken in Myanmar verdrijven moslims massaal om een zogenaamde islamitische invasie te voorkomen, terwijl nog geen vijf procent van de nationale bevolking moslim is. Godsdienst en vrede zijn een complexe tweeling.
Om deze reden houden sommige mensen godsdienst ver van zich.
Ik kan me er iets bij voorstellen.
Hoewel niet-godsdienstige ideologieën net zo goed een complexe relatie met vrede hebben.
De afschuwelijke oorlogen van de twintigste eeuw hadden nauwelijks iets met godsdienst te maken.
De combinatie van godsdienst enerzijds en politieke macht en nationalisme anderzijds maakt de relatie tussen godsdienst en vrede uiterst kwetsbaar.
Dit giftige mengsel is de doodsteek voor vrede. De bijbel waarschuwt tegen dit mengsel.
De zegen waarmee Aäron, de priester uit het oude Israël, het volk zegent eindigt met de woorden:
‘En Hij geve u vrede’. Vrede is een geschenk van God.
Hij houdt niet van wanorde maar heeft juist het welzijn van mensen op het oog. Vrede en welzijn staan voor harmonie met God, je omgeving, je naasten en jezelf. Gods liefde en ontferming zijn een bron van er-mogen-zijn, van rust en vrede, voor mij én voor ieder ander.

René de Reuver, scriba Protestantse Kerk in Nederland  (overgenomen uit de Vredeskrant)

Crea-club in de Vredeskerk gaat van start!
Op woensdag 25 september gaan we beginnen met de crea-club. Aanvang 13.30 uur.
Vooralsnog hebben 11 dames aangegeven graag te willen komen en het wordt een variatie aan creativiteit: portret tekenen, kaarten maken, haken, breien.
Als u denkt: ik wil toch ook wel eens komen kijken, neem gerust contact met me op voor informatie.
Joke van Rosmalen,  tel. 486 07 11.

Ontmoetingsdag in Vredeskerk
Op dinsdag 24 september komt Ad Trouw weer met een interessant verhaal over oud-Rotterdam.
Tussen alle foto’s en verhalen door is er tijd voor onderlinge ontmoeting onder het genot van koffie met iets lekkers en een hapje en een drankje. Vanaf 09.30 uur is de kerkzaal open en is er inloop met koffie/thee.

Zondagmiddagmuziek
Op zondag 29 september 2019 zal het Babylon Quartet enkele meesterwerken uitvoeren tijdens het najaarsconcert in de serie Zondagmiddagmuziek in Pendrecht.
In de pauze kunt u onder het genot van koffie en thee de musici ontmoeten.
De toegangsprijs is maar € 6,-- en pashouders betalen slechts € 4,-- kinderen t/m 12 jaar kunnen zelfs gratis van de muziek genieten. Kaartjes zijn aan de kerk te verkrijgen

Contactgegevens:
Pastores: Ad Berkhout  06-16376008 , Johan  Bos(afwezig door ziekte), Guus Ruijl 06-24224253
(voor ds. Bert Davelaar en ds. Fokje Wierdsma zie Gaandeweg)

Scriba: Wijkgemeente Slinge mw. Grieta Stravers, 06-55188761,
Contactpersoon Pendrecht en Heijplaat: mw. Rieta Renkema, 4800995
Contactpersoon Wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk: mw. Gerda den Dunnen, 4192573  l
Stedelijk nieuws: website  kerken010  inclusief de kerkdiensten van heel Rotterdam.

datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur

datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.15 uur