Ruijlbericht maart 2019

RUIJLBERICHT
Sinds 1 januari heeft Mc Donald’s een nieuwe baas in Nederland. Wat hij met zijn 247 vestigingen, 20.000 medewerkers en 3,2 miljoen bezoekers per week voor ogen heeft?
‘In de eerste plaats nog meer inzetten op de duurzaamheidskant. Dat is een extreem relevant thema, zeker ook voor de jonge generatie. Wij voelen ons als grote speler verantwoordelijk voor wat we achterlaten.’
Ook de Protestantse kerk in Nederland is op zoek naar contact met de jonge generatie. Dat past ook in de Beleidsnotie uit 2012  ‘De hartslag van het leven.’ Niet zo gek om duurzaamheid dan  alle aandacht te geven. Dat spreekt jongeren aan. Ook de kerken lopen mee in de landelijke klimaatmars op zondag 10 maart. Voorafgaand is er een oecumenische viering.  Daarin bidt ds. René de Reuver om een zegen. Daarnaast is er een klimaatlied en gebed beschikbaar. Aan kerken wordt gevraagd om mee te doen. ‘Door mee te lopen aan de klimaatmars willen we kenbaar maken dat we als gelovigen het zorgen voor Gods schepping erg belangrijk vinden’. Als ik op het reclamebord kijk aan de lantarenpaal, zie ik daar een reclame van Mac.Donald’s: Mc Café!  Niks groen. Vooral als nieuwe doelgroep ouderen in de ochtend aantrekken. En geloof me: ze zitten er aan de koffie. Zo zit er blijkbaar toch een verschil in je missie en wat je uiteindelijk wilt: geld verdienen.
Zou dat in de kerk ook zomaar kunnen? Groene woorden, maar de praktijk….. zo anders. Psalm 51 zegt: God herschep mijn hart, maak het zuiver. Het is de psalm van de eerste dag in de 40 dagentijd: aswoensdag. Ik ga eerst maar eens mijn eigen duurzaamheid onder ogen zien.                    Guus Ruijl

datum en tijdstip 08-12-2019 om 10.00 uur

datum en tijdstip 08-12-2019 om 10.15 uur