maart 2020

Op 5 november 2020 D.V. hoop ik met pensioen te gaan. Na 10 jaar gewerkt te hebben in Zuidwijk en iets korter in de Vredeskerk-Breepleinkerk breekt een andere fase aan in mijn leven. Elders leest u dat ik in juli hoop te trouwen dus plannen genoeg. Vooruitlopend op dit pensioen zal ik per 1 april met deeltijdpensioen gaan. Ik werk dan geen 36 uur, maar slechts 18 uur. In Zuidwijk blijf ik 6 uur werken en in de Vredeskerk 12 uur. Vanaf deze datum neemt Johan Bos al het pastorale werk over in de Credokerk. Gedurende zijn ziekte zal Ad Berkhout dit doen. Ook een aantal andere taken zal ik beëindigen zoals het verzamelen van kopij voor Zondagsbrief en Gaandeweg.
Ook het verzorgen van de liturgie voor de Zondagse eredienst in de Credokerk vraagt om wat extra handen. Wie helpt ons?
Preekbeurten, de bijbelgespreksgroep, en kerkenraadswerk  blijf ik nog doen. In de Vredeskerk blijf ik samen met Fokje Wierdsma mijn huidige taken uitvoeren.
Ik prijs me gelukkig dat ik gezond ben. Maar het loslaten kost me moeite. Mijn verstand zegt me dat ik dankbaar mag zijn, maar het voelt nog anders. Ach, u kent me en  begrijpt het wel.
Ik ben blij dat door mijn vertrek de collega’s Fokje Wierdsma en Ad Berkhout hun aanstelling definitief konden behouden. Maar het aantal beschikbare uren in Slinge is nu dus echt per 1 april met 18 uur verminderd. Per preekplaats is er nu 24 uur (Vredeskerk) en 21 uur Credokerk en 21 uur De Open Hof  beschikbaar. Dat is niet veel voor de vele taken die er liggen.
In tien jaar tijd is zo in beide wijkgemeenten het aantal beschikbare uren gehalveerd. Dat was destijds ook de verwachting. Voor iedereen is het wel wennen. Niet alles kan meer en naar de toekomst toe zijn verdere beleidsstappen noodzakelijk.
‘Ga met God,’ zingt een lied.  Dat wil ik graag met de gemeente beamen.
Guus Ruijl