Kerk op Zuid Kerk op Zuid

Samen naar de kerk
Het winterwerkseizoen is weer van start gegaan. Op 17 september vroegen w een zegen in de startdiensten in onze kerken. De eerste weken van oktober zijn er weer diverse kerkdiensten. Op 1 oktober is er de gezamenlijke dienst in de Credokerk om 10 uur onder leiding van Guus Ruijl.  Martien de Vos zal in deze (Avondmaals) dienst spelen. Het is dan de zondag voor Kerk en Israël. De kerk is ‘geworteld in het Joodse geloof’. In haar kerkorde belijdt de Protestantse Kerk dat de verbondenheid met het Joodse geloof het hart van ons geloof raakt
Ieder jaar, op de Israëlzondag, staat de Protestantse Kerk stil bij haar verbondenheid met het Joodse volk. We collecteren voor projecten en activiteiten die er op gericht zijn om de relatie tussen joden en christenen levend te houden.
Sinds jaren is de Protestantse Kerk verbonden met Nes Ammim. De christelijke leef- en werkgemeenschap in dit dorp zet zich in om het vertrouwen tussen en christenen te vergroten en bouwt op dit moment aan een nieuwe wijk waar Joodse en Arabische gezinnen samen zullen gaan wonen. Nes Ammim faciliteert ook kinder- en jongerenkampen waar Israëlische en Palestijnse jongeren elkaar ontmoeten.
In Nederland steunt de Protestantse Kerk het werk van OJEC, een overleg waar joden en christenen elkaar ontmoeten om van elkaar te leren. Kerk en Israël inspireert theologen en andere belangstellenden met informatie, bijeenkomsten en het tijdschrift Kerk en Israël Onderweg over de joodse wortels van ons geloof.
Zondag 8 oktober 10 uur is er een gezamenlijke dienst in de Credokerk van de Vredes-Breepleinkerk en de Credokerk met als voorganger ds. Cees Vroegindeweij. Er is dan ook een dienst in de Open Hof met pastor Wilma Kloppenburg.
Zondag 15 oktober is er GEEN dienst in de Credokerk en de Open Hof want dan is er onze jaarlijkse oecumenische dienst in de BAVO om 10 uur aan de Slinge 775. Voorgangers zijn dan pastor Johan Bos en pastor Ton Halin.
Let u dus goed op de komende weken waar de diensten zijn!
We wensen elkaar goede en gezegende diensten toe.

datum en tijdstip 26-11-2017 om 10.00 uur

Open Hofkerk