Gaandeweg 8-brief Gaandeweg 8-brief

Aan alle gemeenteleden van wijkgemeente Slinge en wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk

Kwetsbaar

‘De afgelopen weken hebben we iets kunnen ervaren van de gevoelens en gedachten die veel stervenden in hun laatste levensfase meemaken. Er waart een ziekte rond die ons laat zien hoe kwetsbaar we zijn, hoe een wereld die we voor vaststaand hielden, voor onze ogen in elkaar kan storten. Onze eigen gezondheid en die van onze geliefden, de betrouwbaarheid van vaste afspraken en regelingen, het ritme in ons leven: dat alles is op losse schroeven komen staan. En aan het einde? Wacht ons de dood?
Net zoals veel stervenden hebben we kunnen ervaren, dat wij niet goed voorbereid zijn op de realiteit van vergankelijkheid, ziekte en dood. Ja we weten verstandelijk dat ook ons leven en dat van onze geliefden eindig is, maar het virus brengt dit besef nu ineens ook gevoelsmatig en emotioneel dichtbij en die emotie kan als onze natuurlijk reactie doodsangst oproepen. We voelen nu misschien pas echt hoe gehecht we aan ons leven zijn……’

Deze woorden zijn van Ernst Kleisterlee, bestuurslid en oprichter van Hospice de liefde in Zuidwijk. Herkenbaar en waar. En dwars daartegen in vieren we Pasen. Worden we door Jezus zelf bij de hand genomen, net zoals zijn leerlingen. Hij leert ons om onze angst voor de dood om te zetten in het zien van het wonder van leven. Dat is een uitdaging, juist in deze periode van Corona. Maar in Gods kracht zijn wonderen mogelijk. Gaan leerlingen zien en kan het gebed wonderen tot stand brengen.

In de spanning van kwetsbaarheid en eindigheid is er ook die andere kant van nieuw leven en nieuw begin. Dat Jezus ons daarvoor de ogen opent! Er is hoop!

Ook deze week komt het blad Gaandeweg niet uit. Veiligheid voor de bezorgers staat voorop! Wel ontvangt u deze brief per post of per computer.
Wij volgen de richtlijnen van de PKN en hebben besloten om alle kerkdiensten en bijeenkomsten tot en met  1 juni af te gelasten voor De Open Hof, Vredeskerk en de Credokerk.

Op zondag kunt u naar de Beeldkerkdienst kijken uit de Oude Kerk in  Charlois via Kerkdienst gemist/Oude Kerk Charlois. Aanvang 10.00 uur. Als u op tijd inlogt heeft u zeker verbinding.

Ook wordt  elke zondag op RTV Rijnmond vanuit de Laurens kerk een oecumenische viering uitgezonden. Aanvang 10.00 uur. Daarnaast zijn er ook gemeenteleden die naar de PKN kerkdienst van de EO kijken (9.20 uur).

Elke zondag stuurt de wijkgemeente  Slinge samen met de wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk een korte meditatieve gedachte uit per mail. Veel mailadressen zijn bekend, maar als u dit nog niet ontvangt, kunt u het opgeven bij : scribawijkgemeenteslinge@gmail.com

Velen weten elkaar telefonisch te bereiken. Dat is bemoedigend. Als u ook gebeld wilt worden of zelf wilt bellen naar anderen en gegevens wilt kunt u dit kenbaar maken bij  Grieta Stravers (0655188761) voor Slinge en bij Gerda den Dunnen ( 4192573) voor de Vredeskerk.

Facebook concert in Coronatijd elke avond om 19.30 uur
Iedere avond om 19.30 uur geeft de Rotterdamse organist  Arjan Breukhoven een facebook/Youtube concert van een half uur. Hij speelt  piano, orgel, er zijn gastmusici,  en er is ruimte voor verzoeknummers en op zondag is er Facebook Zingt.  Meer dan 30 concerten zijn al terug te zien en horen.
Elke avond sluit hij af met dezelfde zin:  ‘Er wordt voor ons gezorgd, als u begrijpt wat ik bedoel.’