Gaandeweg 7 (brief) Gaandeweg 7 (brief)

Aan alle gemeenteleden van wijkgemeente Slinge en wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk

Verbondenheid

Nu ik je niet kan omhelzen.
Nu wat vanzelf spreekt
ontbreekt
voel ik me sterker verbonden
alsof de afstand verbleekt.
Nu we vandaag niet meer weten
waar onze zekerheid blijft
voel ik nog meer dan gewoonlijk
hoezeer de liefde me drijft.
                                                   Tanja Helderman

Een gedicht als een hart onder de riem voor al die mensen in verpleeghuizen en thuis die geen bezoek mogen of willen ontvangen. En als de schemering in je leven toch al toeneemt, is dat moeilijk te begrijpen. Velen kunnen hun naaste niet bezoeken of niet ontvangen. Onzekerheid, onrust en zorg. Corona slaat in als een bom. En toch lees ik in het gedicht liefde, hoop en betrokkenheid. Het heet ‘Verbondenheid’. En dat zegt veel.

In onze wijkgemeenten zoeken velen naar verbondenheid. In gemeenschap met Christus kunnen de huidige zorgen geplaatst worden in het perspectief van een biddende gemeente die niet zonder hoop leeft. Het wordt Pasen!

Deze week komt het blad Gaandeweg niet uit. Veiligheid voor de bezorgers staat voorop!
Wij volgen de richtlijnen van de PKN en hebben besloten om alle kerkdiensten en bijeenkomsten tot en met  1 juni af te gelasten voor De Open Hof, Vredeskerk en de Credokerk.

Op zondag kunt u naar de Beeldkerkdienst kijken uit de Oude Kerk in  Charlois. Bij voorkeur via de facebooksite Oude Kerk-Charlois en anders via Kerkdienst gemist/Oude Kerk Charlois. Aanvang 10.00 uur. Als u op tijd inlogt heeft u zeker verbinding.

In de week voor Pasen zijn er in de Oude Kerk extra kerkdiensten.
Woensdag 8 april, avondgebed 18.30 -19.00 uur
Witte Donderdag 9 april, kerkdienst, 19.00 uur
Goede Vrijdag 10 april, kerkdienst, 19.00 uur
Stille zaterdag, avondgebed, 19.00 uur

Ook wordt  elke zondag op RTV Rijnmond vanuit de Laurens kerk een oecumenische viering uitgezonden. Aanvang 10.00 uur.

Elke zondag, ingaande palmzondag,  stuurt de wijkgemeente  Slinge samen met de wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk een korte meditatieve gedachte uit per mail. Veel mailadressen zijn bekend, maar als u dit nog niet ontvangt, kunt u het opgeven bij : scribawijkgemeenteslinge@gmail.com

Velen weten elkaar telefonisch te bereiken. Dat is bemoedigend. Als u ook gebeld wilt worden of zelf wilt bellen naar anderen en gegevens wilt kunt u dit kenbaar maken bij  Grieta Stravers (0655188761) voor Slinge en bij Gerda den Dunnen ( 4192573) voor de Vredeskerk.

De pastores zijn telefonisch bereikbaar.
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met hen opnemen.

Praktische hulp
Wie hulp nodig heeft kan dit kenbaar maken. Wij proberen dan samen met u een oplossing te zoeken.

PASTORALIA

Zeker in deze tijd waarin bezoek niet of nauwelijks mogelijk is, zal een bemoedigend kaartje door een ieder gewaardeerd worden! Zoals omroep MAX zegt:

Laten we er voor elkaar zijn ook al kunnen we nu niet met elkaar zijn.

Fokje Wierdsma, Ad Berkhout en Guus Ruijl