Berkhoutbericht december 2019

Volkskerstzang in “De Huiskamer” op Heijplaat.

Maandag 16 december, half 6…op weg naar Heijplaat voor de Volkskerstzang met het thema: Licht uit duistere wolken
Het was donker en druk onderweg, maar er was ook een warm welkom in de gezellige huiskamer op Heijplaat. De band Be Touched was aan het spelen en zingen, ze oefenden met elkaar nog een, aan de liturgie toegevoegd, liedje en wij, Marjan en ik, werden genodigd aan de tafel voor een kopje soep en een broodje. Langzaamaan kwamen de mensen binnen en na 10 minuten moesten er stoelen worden bijgezet…een volle huiskamer! We hebben geluisterd naar mooie liederen van Be Touched, geluisterd naar de Evangelielezing uit Lucas 2 en genoten van prachtig voorgedragen gedichten. Maar we hebben vooral veel gezongen, onder begeleiding van de band. Wat is het toch mooi om met zoveel mensen te zingen over het wonder van het Licht, dat kwam in die nacht als een baby in een kribbe. Ik mocht de overdenking verzorgen en heb gesproken over het licht, dat hier in Rotterdam en omstreken volop aanwezig is. De enorme verlichting van gebouwen, wegen en industrie, een  licht dat van beneden naar boven schijnt en het voor de mensen in de stad bijna onmogelijk maakt om de hemel te zien. Hoe anders is dat in andere delen van ons land. Daar kan je in een weiland of bos naar de hemel kijken en je verwonderen over een palet van sterren dat dan te zien is. Tenminste, als er geen donkere wolken aan de lucht staan…dan blijft de hemel donker. Hoe anders is dat in de Kerstnacht. Dan schijnt er een helder licht, vanuit de hemel naar de aarde. Een Licht van God, die Zijn Zoon in de wereld zet om mens te zijn, een Licht dat door de donkere wolken heen ons mensen wil verlichten een Licht dat van boven naar beneden komt om in onze harten te stralen! Als je daarin gelooft … als je in Hem, dat kind in de kribbe, het lichtpunt ziet voor jouw leven, dan blijft Zijn Licht altijd branden in jou. Ik wens u een gezegend Kerstfeest met allen die u lief zijn en ik wens u toe dat Zijn Licht u mag beschijnen en uw hart mag verlichten en verwarmen!
Ad Berkhout.