Berkhoutbericht juli 2019 Berkhoutbericht juli 2019

Langzaam aan komen mensen weer terug van hun vakantie. Mijn kleinkinderen in Brabant zijn al weer een week naar school geweest als u dit leest. En hier in het westen zijn de schoolvakanties ook al weer bijna ten einde. Het “gewone” leven begint weer. Voor veel mensen is het de afgelopen weken steeds “gewoon” gebleven omdat ze thuis bleven om wat voor reden dan ook. En wellicht was het toch “ongewoon”, omdat ze minder aanloop hadden in die tijd vanwege vakantie van hun familie. Dan wordt “gewoon” gelukkig weer een stukje minder eenzaam zijn. Dan kun je je verhaal weer aan elkaar kwijt, de thuisblijvers over hun ervaringen en de vakantiegangers over wat zij beleefd hebben. Gesprekken komen weer op gang. Dan voelen thuisblijvers zich ook wat meer op hun gemak, want de vertrouwde mensen zijn er weer. Zo laat de vakantie periode dus eigenlijk zien dat we  elkaar steeds nodig hebben. Het laat zien dat we voor elkaar waarde hebben, ieder op zijn eigen wijze. Binnenkort beginnen we met elkaar in de kerk weer aan een nieuw seizoen. Gemeente zijn betekent er voor elkaar zijn en elkaar nodig hebben, voor elkaar van waarde zijn. Het is eveneens van grote waarde om onder Gods zegen samen aan het werk te zijn in Zijn Kerk. Dan mogen we weer met elkaar vieren, beleven, werken en bouwen aan al die dingen die er spelen in  gemeente zijn. Van toepassing is hierop de tekst uit Kolossenzen 3, 12-14.(BGT) “God houdt van jullie. Hij heeft jullie ​uitgekozen, en jullie horen nu bij hem. Daarom moeten jullie goede dingen doen: Je moet van harte meeleven met anderen. Je moet vriendelijk voor elkaar zijn, en geduldig. Denk niet aan jezelf, maar accepteer elkaar, en ​vergeef​ elkaars fouten. Want ​Christus​ heeft ook jullie je fouten ​vergeven. Maar het allerbelangrijkste is: houd van elkaar. Want ​liefde​ maakt van jullie een volmaakte eenheid”.    Als we vanuit die gedachte  gemeente  zijn zal het weer een schitterend kerkelijk jaar worden.
Ad Berkhout