Berkhoutbericht juni 2019 Berkhoutbericht juni 2019

Rust en ruimte kwamen mijn vrouw en ik tegen, toen we een korte tijd in Friesland waren. Rust omdat het verkeer er veel minder is en je geen herrie hoort van industrie en bedrijvigheid zoals we dat in onze havenstad altijd om ons heen hebben. Rust omdat je in de nacht echte stilte hebt. Ruimte omdat er aan de horizon geen flats of schoorstenen en havenkranen te zien zijn. Daarmee krijg je op zo’n plek zelf ook een bepaalde rust over je heen. Dan ontdek je ineens hoe veel soorten vogels er zijn die hun gezang laten horen. Dan zie je met regelmaat ook weer het oude Hollandse landschap met koeien in de wei en die typisch Hollandse lucht erboven. En toch is het allemaal ook weer betrekkelijk want waar wij het zien als een schitterend gebied met rust en ruimte is het voor de boer keihard werken om het werk gedaan te krijgen met het verzorgen \van zijn vee en de hectiek van het binnen krijgen van zijn gemaaide gras voordat het weer gaat regenen. En als je het zo bekijkt dan kom je er achter dat we ieder op zijn/haar eigen plaats druk zijn met van alles wat het leven brengt. Dat kan te maken hebben met werk, dat kan te maken hebben met wat er in ons gezin of naaste omgeving aan de hand is, dat kan te maken hebben met zorgen om gezondheid, dat kan te maken hebben met angst die we hebben om situaties die we in de wereld zien gebeuren en zo zijn er nog meer dingen te bedenken. Rust in je hoofd en in je hart en daarmee ruimte hebben om te leven, innerlijke vrede ontdekken, mogen we vinden bij de woorden van Jezus rondom Hemelvaart en Pinksteren wanneer Hij zegt: Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet. Want Ik zal mijn Geest op jullie uitstorten. Ik wens u toe die vrede te ontdekken, ik wens u gezegende Pinksterdagen.