Bos bericht Bos bericht

Zo af en toe zie ik het. Een onrustige passagier in de bus of trein. Pas nog in bus 144 richting Ridderkerk. Steeds heen en weer lopend, kijken naar de volgende bushalte. Druk bellend met iemand die waarschijnlijk ergens haar stond op te wachten bij een halte. Ik werd er zelf gewoon een beetje onrustig van. Het gekke is dat zulke voorvallen me altijd aan het denken zetten. Toen de rust terugkeerde, omdat ze uitstapte, dacht ik dat ons leven eigenlijk ook een soort van busreis is. Als je geboren wordt stap je in de bus en je komt tijdens die reis langs diverse haltes. Soms stap je uit bij een halte. Je stapt uit bij de halte School. Maar je stapt na verloop van tijd weer in de bus. Een volgende halte kan zijn Relatie. In onze tijd is de halte Relatie een kwetsbare halte en veel mensen hebben in hun leven meerdere haltes Relatie. Zo heb je de halte Gezin, de halte Werk, de halte Pensioen. En soms zijn we als die vrouw in bus 144, worden we onrustig omdat we twijfelen waar de volgende halte is. En zoals elke busreis kent onze busreis die we Leven noemen ook een eindstation. Maar als christen (volgeling van Jezus) zijn we bevoorrecht. Ons eindstation is slechts een overstapstation. Aan de andere kant van het leven gaat de reis weer verder. Nee niet met chauffeur, maar met een Gids die ons zelf al is voorgegaan en ons op wacht. Een fijne en mooie reis toegewenst!
Samen met Liesbeth wil ik u en jou hartelijk groeten,
Johan Bos

datum en tijdstip 26-11-2017 om 10.00 uur