Berkhoutbericht september 2020 Berkhoutbericht september 2020
BERKHOUT BERICHT

We leven in een rare tijd. Corona begint op allerlei fronten een gigantische impact te krijgen op de maatschappij. Voor ondernemers is het steeds lastiger in te spelen op de situatie omdat de regelgeving aldoor verandert. Waar ze eerst nog lichtpuntjes zagen in het ondernemen worden ze nu weer verder beperkt door de genomen maatregelen van de overheid. Er heerst een aparte sfeer in de maatschappij, complot theorieën met de meest vreemde beweringen worden in de media gebracht met alle reacties van dien. Er lijkt niets meer “gewoon” te zijn. We merken dat eveneens in de diensten die we weer houden in Credo en Open Hof. Aanpassen aan de situatie is nu het motto. Wie had ooit gedacht dat je je moet aanmelden om een kerkdienst bij te kunnen wonen. Het doet me denken aan een verhaal wat ik laatst hoorde van een oudere man die vertelde dat in vroeger tijd zijn moeder uit de kerk gestuurd was, omdat ze de huur van de zitplaats niet meer kon betalen. Het is een soort parallel want meld je je nu te laat dan wordt je (in veel kerken) “doorgeschoven” naar de volgende zondagsdienst. We leven in een rare tijd. Maar juist in deze tijd mogen we bemoediging vinden in de woorden van Jesaja 41: 10 “Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand”. Die bemoediging helpt ons verder, hoe raar de tijd ook nog worden mag.
Ad Berkhout