Berkhoutbericht maart 2020

BERKHOUTBERICHT
Waar gaat het over?
Ziekenhuispersoneel wast handen in Bangalore, India EPA
Waar gaat het over deze dagen, wat beheerst het gesprek alom. Bijna niet anders dan het Corona virus wat van een epidemie uitgegroeid is tot een pandemie. "Pandemie betekent letterlijk: wereldwijd voorkomend", legt viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC uit volgens een klein stukje van de website van NOS.nl. Wereldwijd gaat het over besmet raken, tegen maatregelen nemen, afsluitingen en afgelastingen instellen, landen “op slot” zetten, economische gevolgen, arbeidstijdverkortingen en noem maar op. Dit gebeuren laat in mijn ogen zien hoe de wereld open ligt door internationale contacten die in deze moderne wereld makkelijk te leggen zijn. Het laat ook zien hoe alles met elkaar verbonden is en effect heeft op elkaar. Het laat eveneens zien hoe kwetsbaar de wereld is. Het laat zien dat we dus kennelijk niet in staat zijn om de wereld maakbaar te laten zijn zoals bij velen de gedachte is.
Het plaatje hierboven, wat ik tegenkwam op internet deed me denken aan het plaatje wat we in de Open Hof gebruiken op de info poster over de activiteiten die we hebben, dat plaatje ziet u hieronder.
Waar gaat het over?
Soms zeggen beelden meer dan  een stukje tekst. Waar gaat het over? Volgens mij in de kern over vertrouwen hebben in Gods liefde voor de mens “ WERELDWIJD VOORKOMEND”!!!
                                                                                       Ad Berkhout