Berkhoutbericht februari 2020

BERKHOUTBERICHT

Psalm 23:1, de tekst die boven de rouwkaart van mijn moeder staat. Wat een rijke boodschap gaf David ons mee in deze psalm!
Geloven in God de Heer, in Zijn Zoon Jezus Christus, die zichzelf de Goede Herder noemt en die zijn leven gaf voor zijn schapen en in de Heilige Geest, de Trooster, is geen garantie voor een leven zonder ziekte en moeilijkheden. Maar wel een garantie dat je er nooit alleen voor staat. Dat Hij altijd aan je zijde is en ja, je zelfs draagt als het zwaar en moeilijk wordt. Dat lezen we in deze Psalm ook, in vers 6: “Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want U bent bij mij”. Dat betekent niet dat de mens altijd deze gedachten heeft. Soms is het zo zwaar dat er twijfel komt. Ook bij David was dat zo (Psalm 13:1 “Hoe lang nog Heer …..), maar in deze Psalm wordt ook Davids vertrouwen in Gods liefde bezongen in het slot: “Mijn hart zal juichen omdat U redding brengt”.
Wij hebben als familie rondom het ziekbed en sterven van onze (schoon)moeder mogen ervaren hoe God als een herder zorgt voor zijn schapen! Hoe liefdevol en troostend het is als je een schaapje in Zijn kudde mag zijn.

Wij willen iedereen bedanken die met ons heeft meegeleefd in de afgelopen weken! De vele telefoontjes, WhatsApp berichtjes en kaarten die we mochten ontvangen waren een grote steun. Heel hartelijk dank daarvoor!!

Ad Berkhout.