Berkhoutbericht augustus 2020

Als ik dit berichtje zit te schrijven schijnt de zon en is er een strak blauwe lucht. Mooi zomers weer. De wereld ziet er anders uit, ik weet niet hoe dat bij u is maar mij maakt het blij en geeft het energie. Ik heb dan altijd de neiging om naar het strand te gaan en te genieten van zon en zee. Pasgeleden las ik een artikel van een jonge vrouw die werkzaam is bij de reddingsdienst ergens aan de Nederlandse kust. Een heerlijk vrij leven wat zich over de zomerperiode uitstrekt, waarin ze dag en nacht op het strand te vinden is. Een vrij leven, maar toch ook een spannende tijd want je moet alert zijn en zomaar ineens in actie  komen wanneer iemand in gevaar is. Een verantwoordelijke baan dus eigenlijk, want je moet er op bedacht zijn dat tussen al die mensen die het strand bezoeken er altijd wel een paar zijn die de gevaren van de zee niet kennen en in moeilijkheden kunnen komen. Je bent dus aan het opletten voor een ander. Als het er op aan komt moet je de juiste beslissingen nemen om de hulpactie zo goed en veilig mogelijk uit te voeren.  De zee lijkt soms rustig en toch overkomt het mensen dat ze door de stroming beetgepakt worden en van de kust wegdrijven. Misschien is deze Coronatijd ook wel een beetje te vergelijken met een zee die mensen mee kan sleuren. Mensen kunnen elkaar kwijtraken als je niet oppast. Laten we voor elkaar dan die wacht zijn die mensen in de gaten houdt en ze erbij houdt, ze als het ware weer op de kust brengt als ze dreigen af te drijven. Door een telefoontje te plegen, een kaartje te sturen of op een andere manier aandacht te geven aan die ander. Ik wens u een goede zomer toe, met oog voor elkaar.