Berkhoutbericht april 2019

Als je om je heen kijkt in de natuur dan zie hoe het voorjaar
uitbundig tevoorschijn komt. Bomen lopen uit met prachtige bloesems. Het zonnetje begint al meer kracht te krijgen. Je voelt aan alles, er gaat iets nieuws komen. Op mijn fiets op weg naar Pendrecht kom ik over het Spoorwegpad. Dat is het fietspad wat aangelegd is op de plaats waar vroeger de trein reed langs Pendrecht en Zuidwijk. Langs dat fietspad zie ik het nieuwe en mooie van de natuur. Eenden, waterkipjes en zwanen zitten elkaar achterna in vrijages of wedijveren om een plekje langs de waterkant om hun nest te bouwen. Een koppeltje kauwen zit op de rug van een pony die zijn wintervacht aan het verliezen is en zij plukken de haren los om hun nest mee aan te kleden. Het ultieme gezicht van de lente zijn de ooievaars die paar aan paar in de wei aan het foerageren zijn. We zien in alles het mooie van Gods Schepping. Van die grootheid hebben we gezongen in de festival dienst op 7 april jl. Het lied “Hoe groot zijt Gij” zingt over de verwondering die wij als mensen  hebben over Gods Schepping. De uitbundigheid waarmee ieder in zijn eigen taal zong was hartverwarmend. Als broeders en zusters uit twee verschillende geloofsgemeenschappen hebben we de ervaring gehad hoe vernieuwend het is om op deze manier ons geloof te beleven. We mogen hierin zien dat  God niet alleen vernieuwend werkt in de natuur, zo werkt God ook vernieuwend in mensen van zijn kerk. Uitbundigheid buiten om ons heen, uitbundigheid in de dienst en in de beleving. Het lied wat we zongen zegt verder: Als ik bedenk dat Jezus zonder klagen tot in de dood gegaan is als een lam. sta ik verbaasd dat Hij mijn schuld wou dragen en aan het kruis mijn zonde op zich nam. Dat is de boodschap van Pasen. Het feest wat steeds vernieuwend in ons werkt. Ieder jaar worden wij er met Pasen aan herinnerd dat God in Zijn Zoon een nieuwe begin maakt met ons. Door de dood en opstanding van onze Heiland is de weg naar God vernieuwd……..Uitbundig mogen wij daarom zingen ”O Heer , hoe groot zijt Gij”.

datum en tijdstip 26-05-2019 om 10.00 uur

Open Hofkerk